Illustration och layout för Exponential Roadmap

Den 20 januari 2020 lanserades “The 1.5°C Business Playbook” i Davos. Boken är ett påbyggnadsprojekt framtaget av Exponential Roadmap, grundat av Johan Falk, Future Earth/ Stockholm Resilience Centre. Azote var med och illustrerade samt layoutade hela produkten.

Exponential Roadmap är ett initiativ framtaget för att hjälpa och vägleda företag och organisationer till att göra hållbara och klimatsmarta val, för att anpassa sig till målsättningen att begränsa den globala uppvärmningen till 1.5°C. Instruktionerna är anpassade för att kunna tillämpas av alla typer av företag och organisationer, oavsett storlek. 

Boken grundar sig i den senaste vetenskapen och visar på enkla och snabba sätt att göra stor skillnad. Det är ett konkret verktyg som uppmuntrar till att halvera utsläppen minst vart tionde år och därmed flytta affärsvärldens fokus till koldioxidfria lösningar. Samtliga verktyg finns redan ute på marknaden och är därmed redo att tas i bruk omedelbart. 

I projektet deltog flera samarbetspartners såsom SCANIA, WWF, IKEA, MAX med flera. Ett mycket spännande projekt som Azote ser fram emot att arbeta mer med!